.آخرین اخبار
.آخرین رسانه ها

بازارهای اسلامی با شبهه حلیت مواد غذایی رو برو شده اند/ زنجیره تامین مواد غذایی در جهان اسلام در معرض نا امنی حلیت است

اخبار و اعلانات  سه شنبه 10/5/1396
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی ، رسول کدخدایی رئیس انجمن علمی علوم و صنایع غذایی شعبه شمال شرق کشورصبح امروز در پیش نشست علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: حلیت مواد غذایی از مهم ترین مسائل جهان اسلام است که در 250 آیه و 2500 روایت به این موضوع اشاره شده است که نشان از اهمیت این موضوع در اسلام است .
وی افزود: آثار وضعی غذا بر روح و جان ما تاثیرات فراوانی دارد و استجابت دعا در برابر خداوند متعال وحتی تربیت فرزندان درزمانی که در رحم مادر به سر می برد بنا بر روایات می تواند از مصرف غذای حلال توسط مادر تاثیر بپذیرد.
کدخدایی با بیان این که امنیت غذایی دسترسی انسان در هر مقطع غذایی به مواد غذایی سالم و مقوی برای زندگی پرنشاط و پویا است خاطر نشان کرد:این موضوع سه عنصر دسترسی آسان به مواد غذایی ، قدرت خرید و سلامت و کیفیت مواد غذایی را نیز می طلبد.
رئیس انجمن علمی علوم و صنایع غذایی شعبه شمال شرق به آینده تولید مواد عذایی در سطح جامعه ی بین الممل اشاره و اذعان داشت: در چهار دهه آینده میزان تولید مواد غذایی باید 3 میلیارد تن باشد تا بتوان غذای مورد نیاز جامعه جهانی را تامین کرد و اگر دستورزی های ژنتیکی و دسترسی به منابع نامتعارف برای تامین غذا مثل استفاده از حشرات و استفاده از فناوری های نو ظهور در حال گسترش باشد امنیت غذایی حلال مسلمانان به مسلخ کشیده خواهد شد .
وی درخصوص علاقه مندی کشور های غیر مسلمان در ورود به بازار های اسلامی تصریح کرد:یکی از ویژگی هایی که باعث ایجاد علاقه برای کشورهای غیر مسلمان برای تامین مواد غذایی مسلمانان می شود وجود گردش مالی فراوان به دلیل جمعیت موجود مسلمانان در جامعه جهانی است و مالزی در حال تبدیل شدن به مرکز واردات غذای حلال است و تنها به محلی برای داد و ستد مواد غذایی حلال تبدیل شده است.
کدخدایی با بیان این که  بازار غذای جهان اسلام در حال تصرف توسط غیر مسلمانان است و کشورهای استعمارگر هر آنچه که بخواهند را در بازار های مسلمانان توزیع می کنند و برای مثال کشور های برزیل هند آمریکا سه کشور بزرگ تولید کننده ی غذای حلال در صنعت غذایی شناخته می شوند و اگر در این موضوع چاره اندیشی صورت نگیرد بزودی این حوزه را نیز از دست خواهیم دادبه سخنان خود ادامه داد.
وی به مولفه های حلیت مواد غذایی اشاره و اظهار داشت: مواد غذایی برای این که در حوزه مواد غذایی حلال قرار بگیرد باید سه مولفه حلیت بالذات ، کسب شدن از راه حلال و آلوده نشدن به اجزای غیرحلال را داشته باشد که نشان دهنده ی حلیت مواد غذایی باشد و ورود اجزای غیرحلال به زنجیره تامین مواد غذایی باعث شده تا همه فرآورده های غذایی با شبهه حلیت روبرو شوند.
رئیس انجمن علمی علوم و صنایع غذایی شعبه شمال شرق خاطرنشان کرد: امروز بحث ما اصل کلی روش های ذبح و صید است که متاسفانه ما این موضوع را مد نظر خود قرار نمی دهیم و باید زنجیره تولید مواد غذایی از مزرعه تا سفره را از تغذیه دام پرورش یافته تا نحوه انبار داری مواد غذایی را در نظر بگیریم.
وی افزود:افزودنی هایی که منشا آن ها حیوانات حرام گوشت یا حشرات هستند جزء مواد غذایی حرام گوشت به حساب می آیند اما متاسفانه برخی از همین افزودنی ها به صورت قانونی وارد کشور می شوند و در مواد غذایی روزانه ما استفاده می شوند.
کدخدایی در پایان سخنان خود گفت: زنجیره تامین مواد غذایی در جهان اسلام در معرض نا امنی حلیت است و روش های کارآمدی برای شناسایی و تشخیص منشا همه ی اجزا غذایی وجود ندارد و این مطلب نیازمند ارتباط نظام مند بین دانشگاه ،حوزه و دولت در سیاست گذاری حلال است .
 
انتهای پیام/
 


  

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
نظر
مطالب مرتبط
.